Indiens Han omvandlade sig också till buddhismen, och

Indiens historia: Indiens historia börjar med Indus Valley Civilization, som spred sig i den nordvästra delen av det indiska subkontinenten. Denna bronsålders civilisation kollapsade i början av andra årtusendet f.Kr. och följdes av Iron Age Vedic-perioden, som sträckte sig över mycket av de indo-gangetiska slätten och som bevittnade uppkomsten av kungarier som kallas Mahajanapadas.

 

Under femte århundradet förenades stora delar av Indien under Ashoka. Han omvandlade sig också till buddhismen, och det är i hans regering som Buddhism spred sig till andra delar av Asien. Under regeringstiden av Mauryas tog hinduismen form i grunden. På åttonde århundradet kom islam till Indien och vid 11-talet etablerades det fast i Indien.

We Will Write a Custom Essay Specifically
For You For Only $13.90/page!


order now

 

Det andra årtusendet f.Kr. var ett vittne på migrering av de buoliska ariska stammarna från den nordvästra gränsen till subkontinenten. Dessa stammar slog gradvis samman med sin förflutna kultur för att föda en ny miljö. De ariska stammarna började tränga in i öst, och vid 500 f.Kr. var hela norra Indien ett civiliserat land där människor hade kunskaper om järnredskap och arbetade som frivilligt arbetskraft eller på annat sätt.

 

Unified under den berömda Gupta-dynastin, berörde norra Indien skyarna så långt som administrationen och den hinduiska religionen var berörda. Det anses vara Indiens guldålder.   Vid 600 f.Kr. styrde sexton dynastier de norra indiska slätterna som spänner över modern dag Afghanistan till Bangladesh. Några av de mest kraftfulla av dem var dynastierna som styrde kungarna Magadha, Kosla, Kuru och Gandhara.

 

Känd för att vara epologiska och legender, hittar två av världens största epikum sin födelse i indiska inställningar – Ramayana, som representerar Lord Rams utbrott och Mahabharta som beskriver kriget mellan Kauravas och Pandavas, båda avkomlingar från kung Bharat.  
Ramayana spårar Lord Rams resa från exil till räddning av sin fru Sita från Ravana’s demoniska kopplingar med hjälp av sina simiska följeslagare. Att sjunga Dharma (Duty) och Gita, är en av de mest prissatta skrifterna i indisk mytologi. Mahatma Gandhi återupplivade dessa dygder igen, andas nytt liv i dem, under Indiens frihetskamp mot brittisk kolonialism. Indien kallades ofta “juvelen i kronan”. Kronan var det brittiska riket, och Indien var juvelen.   En stark troende i kommunal harmoni, drömde han om ett land där alla religioner skulle vara trådarna för att bilda en rik socialt tyg.

 

Ställen att besöka:

 

Goa i Indien: fantastiskt nattliv, olika sprit, strandhytter och smuts billiga priser.
Dykning i Andaman.
Besök Binsar i Almora för att utforska en oslagbar naturreservat.
Caver’s Paradise anses vara den djupaste och längsta grottan i hela Sydasien.
Taj Mahal i Agra = symbolen för kärlek. Det är den kulturella epitomen i Indien. Majestätisk monument.